Hoogeveen – Op zaterdag 18 april werd H.Z.V.V-1 kampioen van de eerste klasse E, en dat werd met een groot feest gevierd. Omdat H.Z.V.V de kampioenswedstrijd om 17.00 uur speelde was er op die avond eigenlijk geen tijd voor een rondrit door Hoogeveen.

1e Selectie HZVV is kampioen en maakt tour door Hoogeveen in open bus.
1e Selectie HZVV is kampioen en maakt tour door Hoogeveen in open bus.

Dat zou de tweede keer zijn dat H.Z.V.V kampioen werd en er geen rondrit door Hoogeveen georganiseerd zou worden. Daarom werd door de H.Z.V.V feestcommissie georganiseerd, dat na de terugkomst uit Hoogkerk op 25 april, nog een rondje door Hoogeveen kon worden gemaakt met de prachtige rode open kampioensbus. Dat H.Z.V.V met 4-2 bij PKC’83 verloren had was op dat moment al snel weer vergeten. Vlak voor de busrit goot het nog van de regen, maar tijdens de tour door Hoogeveen straalde de zon. De spelers hadden natuurlijk veel plezier. Ook het verzoek van de spelersgroep om even langs de Jos van Aalderenlaan te rijden werd door de chauffeur gehonoreerd. Zo werden v.v. de Weide en Z.Z.V.V nog even in hun kampioenstrijd door de H.Z.V.V-ers aangemoedigd. De rode bus werd met groot gejuich bij het complex van de Weide begroet, voornamelijk omdat bijna de complete selectie van H.Z.V.V-2 daar aanwezig was om diverse oud-teamgenoten bij Z.Z.V.V en bij v.v. de Weide aan te moedigen.

Vervolgens maakte de bus, gevolgd door tientallen supporters, een rondje door het centrum. Omdat de route vooraf bekend was gemaakt, stonden er her en der H.Z.V.V-supporters langs de route. De tour eindigde uiteindelijk bij het H.Z.V.V-complex waar de selectie met enkele meegereisde supporters nog een glaasje nuttigden. Na dit rondje, dat door de Businessclub H.Z.V.V ONDERNEEMT, was aangeboden, vervolgenden de vrolijke spelers hun weg met een gezamenlijke maaltijd bij de Muzikant.

Op vrijdag 1 mei wordt voor leden, supporters, sponsoren en andere genodigden een kampioens receptie gehouden. H.Z.V.V speelt vervolgens op zaterdag 2 mei uit bij VIBOA in Winsum. H.Z.V.V heeft met deze club nog een appeltje te schillen. Op 9 mei aanstaande sluit HZVV met de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 Balk, het seizoen af. Na afloop van deze wedstrijd zal ook worden bekend gemaakt welke H.Z.V.V-er tot speler van het seizoen 2014-1015 wordt uitgeroepen. Met deze club van H.Z.V.V-ers en voetbalvrienden gaat H.Z.V.V dan starten aan het avontuur in de hoofdklasse C.

Door Henk Boer

Geef een reactie