Hoogeveen – Afgelopen zaterdag op het zon overgoten sportpark van HZVV werd de traditionele familiedag gehouden. Deze dag bestaat al jaren uit 3 vaste onderdelen namelijk ochtendprogramma voor de kleinste jeugd en een middagprogramma voor de oudere jeugd met de senioren en de vrijwilligers.

Na deze sportactiviteiten wordt er altijd afgesloten met een barbecue. Het ochtendprogramma waar ruim 150 kinderen op afkwamen bestond uit een circuit. Dit jaar was er gekozen voor alleen voetbalelementen. Zo stonden er op het prachtige hoofdveld onder andere boarding voetbal, levend tafelvoetbal, knikker voetbal, gericht schieten en nog enkele andere spelen.

Er werd zeer sportief en met enthousiasme gestreden. Zeker bij het hard schieten werden veel pogingen gedaan om over het, door het eerste elftal keeper Hidde Streutker, heen te gaan. Ondanks veel verwoede pogingen is dat niet gelukt. Na het ochtendprogramma was er de huldiging voor de kampioenen, deze kregen van de afscheid nemend jeugdvoorzitter, Wim van Dijken, een medaille omgehangen. Om 11:30 was de start van de sport 5 kamp. Er deden 16 teams mee, die streden om de cup met de grote oren en de eeuwige roem.

De organisatie had dit jaar weer ‘’nieuwe’’ sporten in de sport 5 kamp opgesteld. Zo werd er gehandbald zonder keeper, maar met een doek vol met gaten. Verder was er volleybal, beach korfbal en badminton. Als rode draad was er dit jaar gekozen voor een circuitje met de knikkerbak. De ruim 100 deelnemers van C-junioren tot het 1e elftal spelers konden vol aan de ‘’bak’’ op deze laatste activiteit van HZVV dit seizoen. Dat HZVV meer dan voetbal is, was weer goed te zien.

Er werd super sportief gestreden, de vrijwillige scheidsrechters waren dan ook zeer tevreden over de teams. Maar zoals overal heb je winnaars en verliezers. De titanenstrijd was tot de laatste ronde spannend. De jeugd van de A1 en 2 senioren teams streden op de ‘cup’. Uiteindelijk was het een mixteam van spelers van het 1e en 2e die de andere teams voorbleven.

Dat het om ‘’eeuwige’’ roem ging, zag je bij de prijsuitreiking waar organisator Marcel kat het onder veel enthousiasme de winnaar bekend maakte. Bij de barbecue die traditioneel werd bemand door de bestuursleden, werd er onder genot van een hapje en een drankje terug gekeken op het seizoen 2014/2015, waar je rustig van kunt zeggen dat het een ‘goed’ seizoen is geweest met als kers op de taart het kampioenschap van het 1e elftal

Door Henk Boer

Geef een reactie