Hoogeveen – H.Z.V.V en Marcel Smid gaan aan het eind van dit seizoen uit elkaar. Iets wat beide partijen betreuren. H.Z.V.V, omdat zij zeer tevreden is over de invulling die Smid aan deze functie geeft en Smid, omdat hij het enorm naar de zin heeft bij ‘zijn club’.

Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan, oftewel Smid, die in het bezit is van een TC 2 diploma, merkt zo langzamerhand dat hij het zelf op het veld staan steeds meer gaat missen. Z’n huidige functie bij H.Z.V.V komt erg veel overeen met z’n dagelijkse beleidsfunctie bij de gemeente Ommen/Hardenberg. Ondanks de bewezen expertise op dit gebied was de scheidslijn tussen z’n dagelijkse werk en z’n meer hobbymatige functie bij H.Z.V.V steeds diffuser geworden. Reden waarom Smid de knoop heeft doorgehakt.

H.Z.V.V laat bij monde van voorzitter Stam weten Marcel Smid z’n besluit te respecteren, maar geeft tevens aan dat men hem zeker zal gaan missen. Smid die vanaf z’n aanstelling voortvarend aan de slag is gegaan, heeft een groot aantal zaken gerealiseerd, o.a. het Jeugdvoetbalbeleidsplan herschreven, Jong H.Z.V.V en de overgang van de junioren naar de senioren verbeterd, een nieuw spelersvolgsysteem geïmplementeerd, het thema ‘positief coachen’ nadrukkelijk op de kaart gezet, etc., etc.

Beide partijen verwachten in de toekomst zeker weer iets voor elkaar te willen betekenen, maar voorlopig volgt Smid z’n hart en waar deze hem op korte termijn zal brengen, is nog een vraagteken.

Door Henk Boer

Geef een reactie