Sport

HZVV op weg naar periodetitel.

Hoogeveen – H.Z.V.V is er afgelopen zaterdag in geslaagd om koploper te blijven door van de lastige club Buitenpost te winnen met 2-0. Met drie punten voorsprong op achtervolger d Olde Veste gaat het op weg naar de eerste periodetitel. De overwinning kwam niet makkelijk tot stand, diep in de tweede helft besliste H.Z.V.V het duel door binnen vijf minuten twee keer te scoren.breukelman-erwin

H.Z.V.V-trainer Karlo Meppelink zei na afloop dat zijn ploeg moest leren van de fouten, die het tegen VEV ’67 maakte. Buitenpost staat bekend om een technisch vaardige ploeg, die aanvallend voetbal wil spelen en dat liet de ploeg van trainer Rene van der Weij in het eerste half uur inderdaad zien. Buitenpost speelde gedurfd en stoorde de opbouw van H.Z.V.V in een vroeg stadium, waardoor de thuisclub niet aan vlot combinatiespel toekwam. H.Z.V.V was slordig en leed veel balverlies, waardoor Buitenpost meer in balbezit was. Pas na zeventien minuten werd H.Z.V.V voor het eerst gevaarlijk en dat was meteen een dot van een kans voor Frank Strijker, die vrij voor Van der Laan de bal voorlangs gleed. Die kans was het begin van een lichte kanteling in de wedstrijd. H.Z.V.V kwam beter in de wedstrijd en kreeg kansen. De beste kansen in die fase waren toch voor Buitenpost. Bij rust stond het 0-0 en H.Z.V.V had het moeilijk met de spelwijze van de Friezen.

Na rust begon H.Z.V.V opnieuw niet goed en bijna had de thuisploeg de gasten op voorsprong geholpen, maar een verkeerd geraakte voorzet van Buitenpost liep maar net goed af voor H.Z.V.V. De gasten stoorden al op de helft van de thuisclub, waardoor H.Z.V.V-moeite met de opbouw kende. Daardoor koos Hidde Streutker vaak voor de lange bal, maar de gasten kozen ook steeds meer voor deze spelstijl. De strijd ging gelijk op met veelal middenveldspel. Na ruim een uur spelen kreeg H.Z.V.V een strafschop. Die treffer zorgde voor opluchting bij de thuisclub en de ploeg leek ineens bevrijd van de druk. Vijf minuten later schoot Arjan Akkerman een vrije bal schitterend in de kruising en daarmee leek de wedstrijd beslist. Zo pakte H.Z.V.V een moeizame, maar uiterst belangrijke overwinning. D’Olde Veste volgt op drie punten afstand, maar dan is het gat met Drachtster Boys en Gorecht al vrij groot.
HZVV-Buitenpost 2-0 (0-0)

63. Frank Strijker 1-0 (strafschop), 68. Arjan Akkerman 2-0. Scheidsrechter: L. Timmer. Geel: Olijve, De Vries, Schootstra, Mossel (Buitenpost), Broek (HZVV). Toeschouwers: 300.

H.Z.V.V: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Pater, Hup; Akkerman, Beeksma (76. Ypenburg), van Bree (70. Hosseini), Luchtenberg; Strijker, Broek.

Man van de wedstrijd: Erwin Breukelman

Geef een reactie