HOOGEVEEN – Gert Van Hoef is een jonge en getalenteerde organist die al op jonge leeftijd begon met orgelspelen. Hij studeerde aan het conservatorium van Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in oude muziek. Hij heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder het Govert van Wijn Orgelconcours in 2015. Hij heeft ook een cd opgenomen in de Saint-Martin kerk in Dudelange, waar hij het prachtige orgel bespeelde.

Gert Van Hoef is niet alleen een uitstekende organist, maar ook een enthousiaste youtuber. Hij plaatst regelmatig video’s van zijn orgelspel op zijn kanaal, waar hij veel volgers heeft. Tijdens de coronacrisis heeft hij veel livestream-concerten gegeven via YouTube, waarmee hij mensen thuis kon vermaken en bemoedigen.

Een van de komende optredens van Gert Van Hoef is op zondag 12 november in de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen. Hij zal daar het orgel bespelen tijdens een evangelisatiezangdienst, die wordt geleid door Ds. C.J. ’t Lam. Het thema van de dienst is Mantel van Liefde. Ook het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld zal meewerken aan de dienst. Onder leiding van Frank Kaman en met pianobegeleiding van Herman Boerman. De dienst begint om 19.00 uur en is vrij toegankelijk. Er zullen wel twee collectes worden gehouden.

Geef een reactie