Hoogeveen – Op zondag 31 mei a.s. houdt de IEC een Evangelisatiezangdienst. De dienst is in de Grote Kerk aan de Grote Kerkstraat 40 in Hoogeveen. De dienst begint ’s avonds om 19.00 uur. Het thema is: Bevrijding in mei, maar ook in mij De spreker deze avond is Dhr. Gerard Rovers uit Stadskanaal. Verder werken mee: Het Christelijke Groot Gemengd Koor uit Muntendam-Stadskanaal o.l.v. Johan W. Pots
De organist is Ronald IJmker U bent van harte welkom in deze IEC-dienst en neem ook vrienden en kennissen mee. ACR.Kuipers IEC-Hoogeveen.

Deze naam is ontstaan door samenvoeging van twee gemengde koren. Deze koren staan onder leiding van Johan W. Pots. Het koor is in 1983 gevormd n.a.v. het 25 jarige jubileum van de dirigent. Het ene koor LOOFT DEN HEER bestaat inmiddels 100 jaar – komt uit Muntendam, het andere koor POLYPHONIE komt uit Stadskanaal en bestaat inmiddels ook 100 jaar. Beide koren treden zowel afzonderlijk, als ook gezamenlijk op. Vandaar de naam – Christelijk Groot Gemengd Koor -. De twee koren vormen samen 105 leden. De doelstelling van het koor is om zoveel mogelijk mensen te bereiken door het evangelie te brengen op muzikale wijze. De koren zijn aangesloten bij de Koninklijke Christelijke Zangersbond.

Ronald IJmker (1981) kreeg voordat hij les kreeg aan de muziekschool in Hoogeveen, privé les thuis. Na een aantal jaren les gevolgd te hebben aan de Muziekschool in Hoogeveen is hij verder gegaan met de hoofdvakstudie orgel bij Harm Jansen aan de Christelijke Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Zwolle. Deze studie is op 15 januari 2005 met goed resultaat afgerond met een eindrecital in de Grote Kerk te Zwolle. Ronald is verbonden als organist aan de Hervormde Kerken van Coevorden, De Krim en Hollandscheveld.
Tevens is hij een veelgevraagd en graag geziene begeleider, bij diverse koren, op zowel orgel als piano. Hij is vaste begeleider van het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld en van het Politie Mannenkoor Noord Nederland. Tevens begeleidt hij regelmatig het CGGK. Concertreizen met koren brachten hem reeds in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Polen. Ook werkte hij als organist en pianist mee aan verscheidene CD-, radio-, en TV opnamen. Verder geeft hij les aan zowel beginners als gevorderden.

Christelijk Groot Gemengd Koor

Door Henk Boer

Geef een reactie