HOOGEVEEN – Op zondag 2 juni zal er in Hoogeveen een bijzondere ICE-zangdienst plaatsvinden, geleid door Ds. C.J. ’t Lam, met als inspirerend thema ‘Vrede’. Deze avond belooft een muzikaal festijn te worden met optredens van de getalenteerde familie Ploeg, die bekendstaat om hun muzikale vaardigheden en de vele nationale prijzen die zij hebben gewonnen. Elk gezinslid is bedreven in het bespelen van een strijkinstrument en/of piano, wat ongetwijfeld zal bijdragen aan een sfeervolle avond. De familie Ploeg, bestaande uit Cor Ploeg uit Nederland en Katja Vinogradskaya uit Zhitomir, Oekraïne, heeft een indrukwekkende geschiedenis. Ze ontmoetten elkaar in 1993 in Oekraïne, trouwden in 1995 en hebben samen zes kinderen grootgebracht.

In reactie op de oorlog in Oekraïne hebben Cor en Katja zich ingezet voor hulpverlening, waarbij ze aanvankelijk hun eigen familieleden en kennissen evacueerden. Dit leidde tot de evacuatie van honderden Oekraïners, waaronder twee complete weeshuizen uit de regio van Krivi Rig, met de steun van de Oekraïense regering en haar ambassade in Nederland. De familie Ploeg heeft gebruikgemaakt van de Oekraïense spoorwegen en busbedrijven uit Nederland en Polen om de kinderen en hun begeleiders veilig te vervoeren.

Momenteel is de IEC actief betrokken bij het organiseren van hulptransporten en de aanschaf van ondersteunende voertuigen voor burgers en het leger in Oost-Oekraïne. Sinds het begin van de oorlog geven Cor en Katja Nederlandse les aan Oekraïense kinderen, wat hun toewijding aan zowel muziek als humanitaire hulp benadrukt. De Hoofdstraatkerk zal open zijn vanaf 18.30 uur, met de dienst die om 19.00 uur begint. De toegang is gratis en er zullen twee collectes gehouden worden. Dit evenement is niet alleen een kans om te genieten van prachtige muziek, maar ook om steun te betuigen aan een familie die zich inzet voor vrede en hulp aan hen die het meest getroffen zijn door conflict.

Geef een reactie