Amsterdam – Kogelstootster Charlene Okken is op het NK atletiek in Amsterdam op een zesde plaats geëindigd. In aanloop op het NK behaalde Okken een aantal mooie resultaten, met als hoogtepunt haar pr-stoot van 14.85 meter.Britt in de achtervolging

De kogelstootster hoopte dat de goede vorm voortgezet kon worden op het NK, waarop ze graag over de 15 meter had willen stoten. Met een sterk deelnemersveld was een stoot van 15 meter waarschijnlijk ook nodig om mee te kunnen strijden om een podiumplaats. Die 15 meter zat er dit keer helaas niet in. De finale begon goed met een stoot van 14.50 meter en daarmee stond Okken ook tijdelijk op een derde plek. Maar waar haar concurrentie langzaam extra meters sprokkelde, bleef Charlene consequent rond de 14.50 meter stoten. Hoewel de teleurstelling op dit moment overheerst bij Okken, kan ze toch terug kijken op een sterk seizoen.

Sterk lopende Britt Roos verslaat rivaal in hol van de Leeuw
Atlete Britt Roos van HAC’63 was afgelopen weekend speciaal naar Hoorn afgereisd om daar een 600 meter te lopen tegen haar rivaal Laura van Langen. Laura en Britt domineren de landelijke ranglijsten op de 600 en 1000 meter bij de meisjes junioren D. In het hol van de leeuw hoopte de Ruiner atlete haar persoonlijk record verder aan te scherpen. In een spannende race leek het er lange tijd op dat Britt aan het kortste eind zou trekken. Laura ging snel van start en dit verraste Britt wel een beetje. Toch besloot ze om er niet meteen achteraan te gaan en haar eigen race technisch goed te vervolgen. Na 300 meter had de juniore D de achterstand al weer goed gemaakt. En waar iedereen verwachtte dat Laura de laatste 100 meter weer zou versnellen, bleef deze versnelling bij uit. Hier kon Britt goed van profiteren. Doordat de atlete van HAC’63 niet meteen met energie was gaan smijten en haar eigen race bleef lopen, had zij wel energie over om er nog een versnelling uit te persen. Hierdoor kon Britt Laura in de laatste 50 meter nog inhalen, waardoor ze de winst op haar naam kon schrijven. Haar tijd van 1:39,74 was ook voor het eerst dat Britt onder de 1;40,00 dook.

Goede prestaties op Noord Nederlands Kampioenschap pupillen
In Heerenveen vond afgelopen weekend het Noord Nederlands Kampioenschap voor pupillen plaats. Namens HAC’63 waren een aantal atleten vertegenwoordigd, waarvan er één als kampioen huiswaarts keerde. Ruben Eefting wist namelijk als eerste over de finish te komen op de 1000 meter voor jongens pupillen B. Met een tijd van 3:40,11 was Ruben zijn concurrenten ver voor. Met zijn tijd had hij zelfs mee kunnen strijden om een podiumplek bij de hoogste pupillen klasse. Maar Ruben Eefting keerde niet alleen huiswaarts met een gouden plak. Hij kreeg namelijk ook nog een zilveren medaille voor zijn tweede plaats op de meerkamp. Ruben was overigens niet de enige die goed presteerde op de meerkamp. Bij de jongens tweedejaars pupillen A lag er namelijk ook een zilveren plak klaar voor een atleet van HAC’63. Hier was het Julian Hogenkamp die de eer van de Hoogeveense Atletiek Club hooghield. Bij de jongens pupillen C was er eveneens succes voor een HAC atleet. Lorens Reumer won namelijk op zowel de meerkamp als op de 600 meter een bronzen medaille.

Snelle tijden in Soest
In Soest probeerden twee lopers uit de wedstrijdselectie van HAC’63 hun persoonlijk records verder aan te scherpen. Ze hebben voor Soest gekozen vanwege het sterke deelnemersveld. Gert-Jan Stevens liep de 1500 meter. Zijn concurrenten op deze afstand hadden allemaal een vergelijkbaar persoonlijk record en daardoor stond van te voren al vast dat het een mooie race zou worden. Voor Gert-Jan begon de race echter niet zo goed en hij moest zelfs afhaken bij de kopgroep. Maar Stevens wist zich te herpakken en met een krachtige versnelling wist hij zelfs de winst nog op zijn naam te schrijven. Ook Erik Leusink was in Soest aanwezig. Hij had zijn zinnen gezet op een nieuw clubrecord op de 5000 meter. Erik was niet de enige die een snelle tijd wilde lopen en daarom had hij met twee andere atleten afgesproken om elkaar aan een snelle tijd te helpen. Dit betekende dat de mannen om de 800 meter het kopwerk overnamen. Uiteindelijk lukte het Erik op deze manier om zijn persoonlijk record met 4 seconden aan te scherpen en dat betekend eveneens dat hij de snelste HAC atleet aller tijden op deze afstand is.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: