Hoogeveen – Zondag 10 april speelt Het Nieuwe Masker de familievoorstelling In een vreemd bos! In Het Podium aan de Schutstraat in Hoogeveen.het-podium

Waar gaat het over??
Hoe ga jij om met de komst van vreemdelingen? Ontvang je ze met open armen? Probeer je ze te helpen. Of wil je er niets mee te maken hebben en stuur je ze misschien wel weg. “In een vreemd Bos” is familievoorstelling met liedjes voor kinderen vanaf 6 jaar én hun ouders over Hubert Hond en Kitty Kat die door hun baasje worden achtergelaten in een vreemd bos. In dit vreemde bos maken ze kennis met de bewoners van het bos; de bosdieren. Hoe reageren de bosdieren op de komst van deze twee buitenstaanders? Horen die huisdieren wel in hun bos? Worden ze met open armen ontvangen en mogen ze in het bos komen wonen of worden ze direct weggejaagd?

“In een vreemd Bos” is in 1996 speciaal voor theatergroep Het Nieuwe Masker uit Hoogeveen geschreven door Arend Victorie en Marcel Pijl. In die tijd waren er veel vluchtelingen die asiel zochten in Nederland. In heel het land werden er AZC’s (asielzoekers centra) geopend om de vluchtelingen te kunnen herbergen. Er heerste grote verdeeldheid in de samenleving. Twee uitersten stonden lijnrecht tegenover elkaar. Zijn wij een veilige haven voor vluchtelingen of sluiten we de grenzen, vol is vol. Ruim 20 jaar later lijkt het of de geschiedenis zich herhaalt. Een enorme groep mensen, voornamelijk uit Syrië en omringende landen, ontvluchten de ellende in hun eigen vaderland om elders in veiligheid te kunnen leven.
De discussie van toen is opnieuw actueel; het lijkt wel of je moet kiezen. Ben je voor of ben je tegen? Is er plek voor mensen die asiel zoeken, of is de grens bereikt? Moeten we hen helpen of moeten we eerst onze eigen mensen helpen? Het Nieuwe Masker heeft deze vragen, waar iedereen mee worstelt, aangegrepen om deze familievoorstelling opnieuw op de planken te brengen.

Categorie: Familievoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar én hun ouders
Theatergroep: Het Nieuwe Masker
Regie: Ronald van Essen
Spel: Rick Mulder, Rachel Voordewind, Hans Goris, Erla Bakker, Thijs Pannenkoek, Marga Kat, Edwin Kappers, Anouk Goris, Irene Ham, Roeltje Hop, Klarissa Hogeveen
Tekst: Arend Victorie en Marcel Pijl, bewerkt door Ronald van Essen

Info: www.hetnieuwemasker.nl
Entree voorverkoop € 5,00 en aan de zaal € 7,50
Zaal open 14.30 uur
Aanvang voorstelling 15.00 uur

Door Henk Boer

Geef een reactie