HOLLANDSCHEVELD – Vandaag was er de belevingsfietstocht. De start was vanaf het Hart van Hollandscheveld. Het was een gezellige drukte vanaf 10 uur. De tocht stond in het teken van de 2e wereldoorlog. Startte vanaf het Hart van Hollandscheveld.

De route van de fietstocht ging langs verschillende oorlogsmonumenten. Op 2 punten werden een achterliggend verhaal verteld door vertellers. Zo fietsen je ook langs het onderduikershol en het onderduikersmuseum in Nieuwlande. In dit museum was er een audiotour en voor kinderen een speurtocht. Je kon het hele museum op eigen tempo bekijken. Op het museumplein konden de fietsers even lekker uitrusten, picknicken of kopje koffiedrinken bij het museum.
De route was in totaal 22 kilometer. Voor de echte liefhebbers kon de tocht nog eens met 6 kilometer worden uitbreid.

Met een grote expositie in Het Hart van Hollandscheveld met heel veel foto’s , films en voorwerpen van de 2e wereldoorlog. Deze was gratis te bezoeken en zeker de moeite waard.

Anne Kuiper die een expositie had van oude foto’s uit die tijd kreeg veel respons. Ook Bert Pekel was niet ontevreden kreeg heel veel reacties over hetgeen dat hij tentoonstelde waren tevreden over het aantal bezoekers en de leuke reacties op de exposities.

Eenmaal bij het verzetsmuseum ”De Duikelaar” in Nieuwlande was het een gezellige drukte waar veel indrukken werden opgedaan. Waar veel lovende resecties op kwamen, zoals kreten: Mooie route, vertellers die in indrukwekkende verhalen vertelden.

Geef een reactie