Hoogeveen – Ineke van der Weide uit Hoogeveen heeft uit handen van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden de Taalheldenprijs ontvangen. Ze won in de categorie Taalcursist. Prinses Laurentien overhandigde haar de prijs in de Pauluskerk tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Lezen & Schrijven. Wethouder Gert Vos was aanwezig bij de bijeenkomst: ‘Ineke vertelde mij over haar achtergrond. Als je op haar leeftijd herkent en erkent dat je een probleem hebt met je taal en je gaat op taalles, dan vind ik dat je een echte Taalheld bent! Ik vind het bewonderenswaardig wat Ineke heeft neergezet. Alle lof ook voor de Volwasseneducatie van het Alfa College die haar met veel enthousiasme de Basiscursus Nederlands geven!’

Wethouders uit het hele land hadden totaal 80 mensen genomineerd voor de Taalheldenprijs; een persoonlijke aanmoedigingsprijs voor mensen die zich op een bijzondere wijze blijvend inzetten om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen.

Stichting Lezen & Schrijven
Stichting Lezen & Schrijven zet zich in om laaggeletterdheid te helpen voorkomen en verminderen. De stichting helpt bij taalscholing voor volwassenen en weet hoe je taalachterstanden bij kinderen kunt voorkomen.

Door Henk Boer

Geef een reactie