Elim – Afgelopen dinsdagavond was er de eerste informatieavond voor de SamenLoop voor Hoop in Elim. Het buurthuis de Open Deur in Elim werd door een groot publiek bezocht.

Er werd eerst een voorlichtingsfilm van Lo Dijkstra over de SamenLoop voor Hoop voor het K.W.F vertoond. Deze is eerder getoond is in Zuidwolde. Na afloop kreeg een overvolle zaal gelegenheid om vragen te stellen.

 

SamenLoop voor Hoop Elim is een 24 uurs wandelestafette op 30 september en 1 oktober om 17.00 uur bij recreatie- en partycentrum Schoonhoven.

Samenloop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.
SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen.

Een SamenLoop heeft een heel herkenbaar concept, dit is mede de kracht. Het is een lokaal georganiseerd evenement, waarbij je als betrokken vrijwilliger veel ruimte krijgt om er met de commissie een eigen invulling aan te geven. Je geeft je eigen kleur aan het evenement en er zijn een aantal vaststaande onderdelen, waaronder de ceremonies.

De Kaarsenceremonie
Wanneer de avond valt verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie herdenken we dierbaren en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

De Slotceremonie
Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding. SamenLoop voor Hoop Elim loopt  de wandelestafette op 30 september en 1 oktober vanaf 17.00 uur bij recreatie- en partycentrum Schoonhoven. Bron: samenloopvoorhoop

Door Henk Boer