Hoogeveen – Het Alfa-college in Hoogeveen houdt op donderdag 19 november van 19.00 tot 21.00 uur de informatieavond Studiekeuze MBO. Iedereen is van harte welkom aan de Voltastraat 33 in Hoogeveen.informatieavond Studiekeuze MBO

Belangstellenden voor Autotechniek, Bedrijfsautotechniek of Transport & Logistiek kunnen terecht bij de locatie KARgo! aan De Stroom 3.

Docenten zijn aanwezig om jongeren en hun ouders/verzorgers te informeren over het mbo-aanbod van het Alfa-college. In Hoogeveen zijn er voorlichtingsrondes om 19.15 en 20.15 uur. De informatieavond is de uitgelezen kans om je te oriënteren en om sfeer te proeven. Adviseurs van het loopbaancentrum zijn er ook. Zij kunnen vragen beantwoorden over bijvoorbeeld leerwerktrajecten, studiefinanciering, opleidingseisen, aanmelden en/of stagemogelijkheden.

Dienstverlening
Vanaf volgend schooljaar start op het Alfa-college in Hoogeveen een nieuwe opleiding: Dienstverlening (niveau 2). Een mooie opleiding voor jongeren die nu vmbo-basis volgen en graag de handen uit de mouwen steken en van afwisseling houden in hun werk. Het is een tweejarige opleiding. Leerjaar 1 is een basisjaar. Daarna kies je voor de richting facilitair medewerker, helpende zorg en welzijn of medewerker sport & recreatie.

Samenwerking bedrijfsleven
In de voorlichtingen zal aandacht besteed worden aan de samenwerking tussen het Alfa-college en het regionale bedrijfsleven. Steeds meer lessen vinden plaats bij ondernemers. Zo volgen studenten van de koksopleidingen hun lessen onder andere in theater De Tamboer en volgden studenten van de Business School onlangs een telefoontraining bij Unigarant.

Meer informatie
Meer informatie over alle opleidingen is te vinden op alfa-college.nl. Het eerstvolgende voorlichtingsmoment in Hoogeveen is de Open Dag op woensdag 27 januari van 16.00 tot 21.30 uur. Voor vragen over de arbeidsmarkt en kans op werk is er de website www.kansopwerk.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: