HOOGEVEEN – De zweefvliegclub heeft een geslaagde informatieavond gehouden over het zweefvliegen. Na een kort welkomstwoord, werd er een presentatie gehouden door een van de leden van de club. Via een beamer met foto’s en video’s werd er uitleg gegeven wat de club allemaal doet en wat het zweefvliegen inhoudt. Afgewisseld met verhalen van ervaren, maar ook minder ervaren clubleden werden er veel vragen gesteld.
De club bestaat uit zowel oude als ook veel jonge leden en je mag al vanaf je 14e levensjaar beginnen, het is een club met veel gezelligheid en leden die er voor elkaar zijn en elkaar helpen.

Nadat er veel vragen zijn beantwoord kregen we een rondleiding en uitleg wat de club nog meer doet dan alleen zweefvliegen. Er is een technische dienst want de kisten, zoals deze ook worden genoemd, moeten wel worden onderhouden en defecten zullen opgelost moeten worden, eerder gaat een kist de lucht niet in, veiligheid staat boven alles.
Op het moment dat je de lucht in wil, wordt de kist waar je in zit, via een ander vliegtuig met motor bevestigd aan een sleepkabel omhooggetrokken. Af en toe gaat dit met een lier, maar omdat er in Hoogeveen ook andere toestellen vliegen heeft iedereen ruimte nodig en daarom wordt er voor de veiligheid een gemotoriseerd vliegtuig gebruikt om het zweefvliegtuig omhoog te trekken.

Omdat er verschillende instructeurs zijn, is het mogelijk om een keer mee te vliegen en te ervaren hoeveel vrijheid het geeft in de lucht, maar ook hoeveel je ziet en dat het zweefvliegen niet eens zo moeilijk is dan je misschien denkt. Het is ook niet zo dat je altijd maar boven een grasveld blijft zweven maar je kan veel verder, het is zelfs mogelijk om grotere afstanden te vliegen zoals richting Duitsland of misschien naar Twente.

Voordat het zover is dat je mag en kan solo vliegen heb je wel wat lessen nodig. De instructeurs leren je met een zweefvlieger voor twee personen de techniek van het zweefvliegen bij. Er wordt gezegd dat iedereen het kan leren dus ja, waarom zal je het dan niet eens proberen.
Het is zelfs mogelijk om een dag mee te draaien tegen ledentarief en het direct te leren voordat je beslist om ook echt lid te worden van deze fantastische club.

Heb jij dus altijd al de droom gehad om te kunnen vliegen? Waar wacht je nog op? Neem contact op met Vliegclub Hoogeveen en begin jouw vliegavontuur!

Voor meer informatie kijk dan op www.vliegclubhoogeveen.nl
Aanmelden kan via info@vliegclubhoogeveen.nl of stuur een app naar +31 6 54 96 26 69

Geef een reactie