Hollandscheveld – Vanavond Werd het infobord bij de gerenoveerde ‘steen des aanstoots’ aan het Hollandscheveld Opgaande onthuld. Op het bord staat een fotocompilatie van de gebeurtenissen in 1963, de Opstand der Braven.

steen-des-aanstoots (2)-1
De heren Bertus ten Caat en Dirk Guichelaar

Het infobord werd vanavond om 8 uur onthuld door de heren Bertus ten Caat en Dirk Guichelaar. Beide heren waren betrokkenen. Heer Guichelaar was op de achtergrond actief. De heer Bertus ten Caat was toen als 11 jarige er als toeschouwer.

Het monument werd in 1993 geplaatst op een hoekje grond van het terrein waar ooit de boerderij van Klaas Hartman stond. De sokkel werd in de afgelopen tijd van nieuwe stenen voorzien en het opschrift werd vernieuwd.

Er is inmiddels bij de steen een bankje geplaatst en een rek voor 2 fietsen. De fotocompilatie geeft een indruk van wat er in 1963 gebeurde.

Via een QR code die met een smartphone kan worden gescand kom je op de pagina’s op hollandscheveld.nl waarop films en verhalen van de gebeurtenissen zijn te zien en te lezen. De komende tijd worden die pagina’s nog uitgebreid met meer verhalen, foto’s en films waaronder materiaal dat nooit eerder werd gepubliceerd.

Door Henk Boer

Geef een reactie