Hoogeveen – In de laatste week van de schoolvakantie kunnen fietsliefhebbers in Hoogeveen meedoen met de Hoogeveensche Rijwielvierdaagse. Op 23, 24, 25 en 26 augustus worden er routes van 30 en 40 kilometer aangeboden en de inschrijving is inmiddels via de website: www.trappenhappenstappen.nl gestart.

Fietsen‘Trappen, Happen en Stappen’ dat is het thema van deze retro rijwielvierdaagse en kenmerkend is het programma dat langs de route en bij de finish wordt aangeboden. Zo kunnen de deelnemers bij elke stempelpost genieten van divers eten en drinken en qua vermaak is er onder andere een accordeonist. Maar ook theatertypetjes, oud Hollandse spelletjes en braderieën maken dat er elke dag voldoende te beleven valt.

Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen dagelijks meedoen met een puzzeltocht, maar er worden ook activiteiten aangeboden zoals een workshop smoothies maken en fietsen op BMX-fietsen. De finish is elke dag in het centrum van Hoogeveen met ook daar leuke activiteiten, zoals een wijnproeverij, kraampjes met kunst en vintagespullen en op vrijdag sluiten de deelnemers af in het burgemeester Tjalmapark bij Hoogeveen Culinair. Qua muziek zijn er op woensdag en donderdag optredens van de Bluebettes en de Sgt. Wilson’s Army Show.

Inschrijven voor de Hoogeveensche Rijwielvierdaagse kan op drie manieren. De eerste manier is via de website www.trappenhappenstappen.nl/aanmelden. Daarnaast kunnen deelnemers zich een dag voor de start van de rijwielvierdaagse, op maandag 22 augustus, bij het secretariaat inschrijven. Het secretariaat bevindt zich bij de startlocatie: Maxx Sports and Events (Terpweg 1) in Hoogeveen en is op 22 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur geopend. De deelnemers die zich dan inschrijven krijgen meteen een programmaboekje mee. De derde en laatste mogelijkheid is inschrijven bij de start zelf.

Tijdens de Rijwielvierdaagse is het secretariaat dagelijks tussen 08.00 en 10.30 uur geopend. Op 23 augustus, de eerste dag, kunnen de fietsers zich voor de hele week of alleen die dag inschrijven. Betaling kan contant of per pin. Tijdens de aansluitende dagen, woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 augustus, kan men zich voor die dag inschrijven. De start van de routes is elke dag tussen 09.00 en 10.30 uur. Finishen kan elke dag tot 17.00 uur. De deelnamekosten bedragen € 20 voor vier dagen en de prijs voor één dag meefietsen is € 6,00. Zie voor meer informatie en het actuele programma per dag: www.trappenhappenstappen.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie