HOOGEVEEN – Op zondag 14 juli wordt op de ijsbaan aan de Terpweg in Hoogeveen de 13e editie van het Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven (OHKB) georganiseerd. De inschrijving voor dit evenement is inmiddels gestart, de eerste inschrijvingen zijn inmiddels al ontvangen.

De organisatie heeft twee jaar geleden een kleine aanpassing gedaan in het reglement, dit op aandringen van vele vaste deelnemers. Was het in het verleden zo dat in de voorronden drie keer werd geschoven, nu zal dat een even aantal keren zijn, het aantal keren is afhankelijk van het aantal deelnemers en dus de beschikbare tijd. Door deze aanpassing schuiven alle deelnemers in ieder geval een gelijk aantal keren over dezelfde banen, dit omdat de ene baan soms sneller is dan de andere. Na de voorronden volgt de finale. De dame of heer met het hoogst aantal geschoven meters in de finale, die mag zich een jaar lang Buikschuifkampioen van Hoogeveen noemen.

In de teamcompetitie worden de eindresultaten van de beste vier deelnemers van ieder team opgeteld. Ieder team kan meedoen met een onbeperkt aantal deelnemers, maar het minimaal aantal deelnemers is vier. Ook dit jaar zijn er weer fantastische prijzen te winnen, zowel individueel als bij de teams. Dit alles is mogelijk gemaakt door de vele sponsoren die dit evenement ondersteunen.

De deelnemers aan dit kampioenschap moeten minimaal 15 jaar oud zijn en deelname is uitsluitend voor eigen risico! Het inschrijfgeld is € 3,– p.p.

Titelverdediger is Carlo Koopman, in een super spannende finaleronde bleef hij vorig jaar Jerry van Dalen 45 cm voor, als derde eindigde in 2018 Chiel Schepers, op 85 cm van de kampioen.

De organisatie is zoals altijd in handen van supportersvereniging voetbalvereniging “Hoogeveen” en biljartvereniging “De Poedel”. Vooraf opgeven is aan te bevelen en is mogelijk bij Jan Mulder, tel. 06 2204 8331. Deelnemers worden verzocht zich uiterlijk 12.30 uur te melden bij de wedstrijdleiding in de kantine van de ijsbaan. Het kampioenschap begint zondag 14 juli om 12:45 uur en eindigt omstreeks 18:00 uur.

Geef een reactie