Hoogeveen – Vanaf 4 juli 2015 maakt de Centrale Bibliotheek in Hoogeveen gebruik van zogenaamde ‘intelligente kasten’ om het lenen en uitlenen van bibliotheekmaterialen nog gemakkelijker te maken. In plaats van de bestaande inleverbrievenbussen komen er ‘intelligente kasten’ waar klanten de materialen in kunnen zetten.intelligentekast

Het gebruik van de nieuwe kasten levert veel voordelen op voor de klant. Zo zijn de bibliotheekmaterialen na het inleveren direct weer beschikbaar voor andere klanten. Er zijn geen wachttijden. Klanten hebben zelf zicht op het innemen van de materialen. En tenslotte is er op deze manier meer personeel beschikbaar als aanspreekpunt.

Hoe werken de intelligente kasten?
Het uitlenen van materialen is met de intelligente kasten eenvoudig geregeld. De klant scant zijn/haar bibliotheekpas, de materialen kunnen één voor één of meerdere tegelijk op de leesplaat worden gelegd en geregistreerd. Aan het eind van de sessie ontvangt de klant een overzichtelijke transactiebon, met de geleende materialen, de eventuele openstaande posten en de materialen die de klant nog in huis heeft. Het inleveren van materialen gebeurt zodra de materialen in de kasten geplaatst worden.

Door Henk Boer

Geef een reactie