Hoogeveen – Stefan van de Belt, jeugdlid van de Hoogeveensche Schietvereniging, heeft voor de eerste keer meegedaan met Intershoot en mooie scores gehaald.

Intershoot is het 3-daags evenement dat gehouden werd in de sporthal Ockenburg in Den Haag waar topschutters uit ca. 30 landen het tegen elkaar opnemen in de categorieën luchtgeweer en luchtpistool.

Stefan, met zijn 15 jaar waarschijnlijk de jongste luchtgeweerschutter in het deelnemersveld, kon op de eerste wedstrijddag heel goed meekomen bij de Junioren tot 21 jaar. Met zijn 13e plek van de 23 schutters in zijn klasse en zijn score van 593.4 was hij zeer tevreden.
Iets minder ging het op vrijdag en zaterdag met resp. 590.5 (20e) en 581.8 (21e) punten, maar hij kan terugkijken op een prima toernooi en ziet het als een mooie opstap naar de volgende internationale wedstrijd begin april in Dortmund.

Door goede prestaties afgelopen jaar, o.a. twee keer nationaal kampioen in de disciplines 40 schoten luchtgeweer liggend en kampioen 3 houdingen, allebei met een nationaal record, afdelingskampioen van Groningen/ Friesland/ Drenthe en 1ste plaats juniorencompetitie van Nederland, werd woensdag 1 Februari Stefan van de Belt genomineerd als sporttalent van de gemeente Hoogeveen.

Men kan stemmen op Stefan en andere genomineerde sporters van Hoogeveen op de website van Sportgala Drenthe de stembussen zijn geopend van 17 t/m 19 Februari 2017. De prijsuitreiking vindt plaats op 2 Maart 2017 in het Atlastheater te Emmen.

Geef een reactie