Hoogeveen – Het nieuwe schooljaar is begonnen! Afgelopen week vond voor honderden eerstejaars van het Alfa-college in Hoogeveen de introductie plaats.

Elke opleiding heeft een eigen activiteitenprogramma, zodat de studenten elkaar, de opleiding en docenten beter leert kennen. Hieronder een impressie van de introductie van de eerstejaars Engineering, Uniformberoepen, Business Culinair (Horeca) en Business Brood en Banket.Engineering

Katapultschieten met Engineering
De eerstejaars van de opleiding Engineering konden hun geluk niet op. Naast de gebruikelijke kennismaking startten de studenten de introductieweek met het bouwen van een katapult en een wedstrijd katapultschieten. Op woensdag werd een bedrijfsbezoek aan Attero in Wijster gebracht. Het afvalverwerkingsbedrijf is al jaren een erkend leerbedrijf waar studenten Engineering stagelopen. De eerstejaars kregen de opdracht mee een beeld te vormen van de werkzaamheden en beroepen die binnen het afvalverwerkingsbedrijf worden uitgevoerd. Ook een outdoor dag met ‘highlandgames’ en ‘op naar de top’ mochten niet ontbreken. De studenten fietsten hiervoor naar vakantiepark Westerbergen in Echten.

Sportieve introductie voor studenten Uniformberoepen
Zo’n 70 eerstejaars Uniformberoepen gingen van dinsdag tot en met donderdag op kamp. Bij Sportlandgoed Zwartemeer werd een sportieve introductie gehouden die in het teken stond van samenwerken, communiceren en doorzetten. Onder andere een sporttest, hindernisbaan, verschillende spelletjes, een lesje vechtsport en nachtelijke wandelingen stonden op het programma. Ook mocht de bonte avond niet ontbreken.

Naar Giethoorn met studenten Culinair en Brood en Banket
Eerstejaars Business Culinair (Horeca) en Brood en Banket gingen vorige week een dag punteren in Giethoorn. Communiceren en samenwerken stond deze dag centraal. De eerstejaars Culinair brachten ook een bezoek aan groothandel voor foodproffesionals Sligro en de opslagloods van Van Regteren, waar ze uitleg kregen over de catering. Verder was er nog een leuk uitstapje naar Martensplek in Tiendeveen. De eigenares vertelde met passie over het familiebedrijf met golfbaan. Uniformberoepn

Door Henk Boer

Geef een reactie