Cultuur,  Evenementen,  Muziek,  Theater,  Uitgaan

Irish Folkfestival verlicht de Tamboer

Hoogeveen – Voor de 11e maal alweer was de Tamboer gisteravond het podium voor muzikanten uit Ierland en omstreken (Nederland). Ze brachten een gezellige avond voor het talrijke publiek. De aankleding van de Forumfoyer en de verlichting ook was prachtig. Evenals de buitenkant van de Tamboer met groen en rood.

The Freelancers beten het spits af in de Parkfoyer terwijl het publiek nog binnenstroomde. Dit multinationaal trio uit het noorden des lands bracht de stemming er langzamerhand goed in. Ondertussen was in de Tamboerzaal de band Dubh Linn (met leden van The Dubliners) hun optreden aan het doen (op het podium waar de dag ervoor nog Waylon stond). Alle bekende nummers kwamen voorbij, die luid meegezongen konden worden, zittend of staand. De Beatrix Pipeband uit Hilversum liet eerst in de Forumfoyer en later nog in de Parkfoyer horen en zien waartoe ze in staat zijn.

Het hoogtepunt van de avond wat mij betreft was het optreden in de Forumfoyer van het jonge trio HighTime uit Ardmore, Conamara, West-Ierland. 1 % van de bevolking van dit dorp stond zomaar op het Hoogeveense podium. Op harp, gitaar en wistle brachten ze het publiek tot veel enthousiasme. De voetjes gingen ook al van de vloer. Ze speelden moderne covers maar ook een eigen werk. De tapdans aan het einde was het einde. De Schot Bob Ferguson bracht helemaal in zijn eentje met zijn gitaar en markante stem de niet geringe handjes op elkaar, lopend door de hele Parkfoyer. En prachtig gekleed ook trouwens. De Deense familieband Almost Irish bracht veel volk samen in de Tamboerzaal. De 4 broers speelden Ierse, Engelse en Schotse volksmuziek met veel variatie. De 5 leden van The Lowland Paddies (what’s in a name … thanks to Google) hadden ook geen moeite om de Forumfoyer in beweging te krijgen. De jeugdige Chris Leonard bracht een mix van Iers, Schots en Indie. Na zijn optreden ging hij gewoon door op de trap voor de uitzinnige fans. Drops of Green uit Kilkenny was alweer de laatste band in de Tamboerzaal. De zalen druppelden ook langzamerhand wat leger … De laatste band in de Forumfoyer was het Nederlandse Woodworks die toen ik binnenkwam Going Home Now zong. Wat ik even later dan ook maar deed.

Geef een reactie