HOOGEVEEN – Over een paar dagen is het zover: de Cascaderun 2023. Dit jaar doen er 125 leerlingen van Wolfsbos mee aan het Drentse hardloopevent, een recordaantal. De verwachtingen zijn hoog gespannen, zeker bij de leerlingen van de Internationale Schakel Klas (ISK). Zo kwam Intersport Jan Bols met een auto vol schoenen naar Wolfsbos om alle ISK-leerlingen die meedoen aan de Cascaderun te voorzien van nieuwe hardloopschoenen. Een geweldig initiatief van Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe!

Platte gympen of slippers
Bianca Padding, docent ISK bij Wolfsbos vertelt enthousiast hoe dit initiatief tot stand is gekomen: “Elk jaar doen we met veel ISK-leerlingen mee aan de Cascaderun. Met een grote glimlach komen ze trots over de finish, voor hen is het hardloopevent één groot feest. We zien leerlingen dan op platte gympen lopen of zelfs op slippers. Veel leerlingen hebben geen geld voor goede hardloopschoenen. Michael Brinkhof van de Hoogeveense Cascaderun maakten ons attent op het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe. Dit Jeugdfonds is een maatschappelijk partner van de Hoogeveense Cascaderun en heeft als doel om zich in te zetten voor kinderen uit gezinnen die het financieel niet zo breed hebben. We hebben contact gezocht en het resultaat is dat alle ISK-leerlingen met goede hardloopschoenen kunnen meedoen aan de Cascaderun”.

Dankbaar, blij én trots
Koert Thalen, werkzaam bij het Jeugdfonds licht verder toe: “Het Jeugdfonds biedt kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen de mogelijkheid om toch deel te nemen aan een sportclub, muziekles of soortgelijke activiteiten door het betalen van de contributie of het lesgeld. Het Jeugdfonds en de Hoogeveense Cascaderun zijn van mening dat geld geen belemmering mag zijn om mee te kunnen doen aan sport en cultuur. Dat er zoveel leerlingen van de ISK deelnemen aan de Cascaderun is geweldig! Het was mooi om te zien hoe ontzettend dankbaar, blij en trots deze leerlingen op hun nieuwe hardloopschoenen zijn”. Alexander Bols en Dennis Jonkman van Intersport Jan Bols sluiten zich hier bij aan. Als hoofdsponsor van de Hoogeveens Cascaderun dragen zij de jeugd een warm en sportief hart toe.

“Deze week staat er nog een laatste training op de planning en dan kunnen we zondag 16 april van start! Onze leerlingen zijn er klaar voor, ze hebben enorm veel zin in de Cascaderun. Ik verwacht heel veel persoonlijke records dit jaar!”, aldus een trotse Bianca Padding van Wolfsbos.

Door Henk Boer

Geef een reactie