HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag 9 oktober presenteerden de cursisten bij IVN die de cursus IVN Jeugdbegeleider hadden gevolgd hun eindopdracht. Ze hadden ervoor gekozen om de voor o.a. de kinderen van het A.Z.C. een ochtend te organiseren waarbij de zintuigen maar ook de verbinding met de Natuur centraal stonden.

Met slakken en wormen in bakjes om te bestuderen, een voelbak met dingen uit de natuur maakt het wel wat spannend en met verschillende geuren in een glas werd de neus geprikkeld.

Hoever springt een: vlo, sprinkhaan, marter, vos of ree en hoever kun jij springen?
Maar ook een vogelvoersilo werd met veel enthousiasme gemaakt en er was een speurtocht uitgezet waarbij de kinderen leerden waarom je het afval niet in de Natuur moet gooien en wat dat met dieren in de Natuur kan doen.
Kortom: kennismaken met de Nederlandse natuur.

Wethouder Zwiers was aanwezig om het met eigen ogen te bekijken en hij sprak zijn lof uit over de verbindingen die op deze manier tot stand komen. Het is belangrijk om doormiddel van spel en educatie de interesse te wekken voor de Natuur.
De 10 cursisten en het cursusteam kijken met een tevreden gevoel terug op de ochtend en de cursus in het algemeen. We zijn bij IVN 10 jeugdbegeleiders rijker en dat is een felicitatie waard.

Geef een reactie