HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag avond heeft de IVN Hoogeveen haar jaarlijkse Nacht van de Nacht weer gehouden. Die elk jaar plaatst vind in de laatste week van oktober. Het Zuiderpark in Hoogeveen was de locatie. Met een route van ongeveer 3 kilometer, de bewijzering van de route werd aan gegeven met waxinelichtjes.

Op zes plaatsen in de route, werden de jeugd onderricht. Over het wel en wee en het belang van de “Nacht van de Nacht”. Met hun lichtvervuiling en wat voor invloed dit heeft op onze natuur en wat erin leeft.

De deelnemers werden verdeeld over groepjes van zes personen met een begeleider. Boeiende onderwerpen passeerden de revue. Met een open mond, en vol aandacht werd er geluisterd. En werden er kritisch vragen gesteld.

Onderwerpen liepen uiteen van simpel vliegen tot een zeer indrukkende vleermuizen. Met tot slot met een vlot over de vijver. Weer aangekomen bij De IJsvogel het ontmoetingsgebouw van de IVN Hoogeveen in het Zuiderpark. Kregen de deelnemers een overheerlijke warme beker met chocolademelk om het kampvuur.

Door Henk Boer

Geef een reactie