Hoogeveen – Het schooldamtoernooi voor leerlingen van de onderbouw (t/m groep 6) in Hoogeveen is deze keer volledig beheerst door de leerlingen van de J. Calvijnschool. Met gemak konden ze vier teams inschrijven.DSC07062Normaal ga je ervan uit dat de laagste teams niet meedoen voor de topplaatsen maar in dit veld was het compleet anders. Met speels gemak plaatsten alle teams van de J. Calvijnschool zich voor de grote finale. Verder lukte het ook de teams van de Morgenster en de Krullevaar. In de vierde ronde rolde Calvijn 1 het team van de Krullevaar met 8-0 op terwijl Calvijn 2 liet zien veel beter te zijn van Calvijn 4.

De Morgenster hield met grote moeite Calvijn 3 op remise. Toen Calvijn 1 in de 5e ronde Calvijn 2 oprolde, was het kampioenschap eigenlijk al binnen. Morgenster kon theoretisch nog gelijkkomen toen ze Krullevaar aan de kant zetten maar in de laatste ronde liet Calvijn 1 er geen twijfel over bestaan dat zij overduidelijk de sterkste waren; Morgenster werd met een maximale score verslagen. Calvijn 2 liet zien waarom zij team 2 waren en niet Calvijn 3 want de onderlinge ontmoeting ging duidelijk naar Calvijn 2. Het team van de Morgenster kwam 2 bordpunten te kort voor de derde plaats zodat het erepodium helemaal J. Calvijn gekleurd was.

In de verliezerspoule was er een mooi resultaat voor de Akker uit Pesse. Zij eindigden vlak voor de teams van de T. Brandsmaschool en de Goudvink.

Basisschoolleerlingen die zich nog in willen voor het persoonlijk schooldamtoernooi op 25 november kunnen dit alsnog doen door een mail te sturen naar g.bruins9@kpnplanet.nl.
Dit mailadres is tevens te gebruiken voor aanmelding voor de damcursus, startend op maandagavond 30 november en tevens op vrijdagavond 4 december. De cursus duurt 10 weken van 1 uur per avond en is gratis.

Door Henk Boer

Geef een reactie