HOOGEVEEN – Tijdens zijn vrijwilligerswerk van de speeltuinvereniging werd de heer Scheijbeler. Door de burgemeester Loohuis verrast met een bezoekje. In aanwezigheid van zijn familie, partner met een paar ondersteuners. Na dat de burgermeester hem had toegesproken. Werden hem de versierselen op gespeld. De heer Scheijbeler werd Koninklijk onderscheiden in het Lid in de orde van oranje Nassau.

Vanaf 1982 is de heer Scheijbeler vrijwilliger en bestuurslid bij de Stichting Buurt- en speeltuinvereniging De Baanderhoek in Hoogeveen.

Hij is een actief werker die zich hard maakt voor ontmoetingen in de buurt. Hij maakt verbindingen tussen de generaties en zorgt voor betrokkenheid. Een begrip in de buurt, een man die graag gezien wordt en een luisterend oor heeft. Hij is een aanspreekpunt en behulpzaam.

De contributie voor de buurtvereniging haalt hij persoonlijk bij de mensen op. Verder helpt hij in de tuin. Voor de rommelmarkt haalt hij spulletjes bij mensen op en coördineert hij de financiën. De opbrengst is voor de kinderen van de speeltuin (onderhoud zwembad en speeltoestellen).

Foto: André Weima

Door Henk Boer

Geef een reactie