Foto: Het vette baasje

HOOGEVEEN – De viswedstrijd van HSV Het Vette Baarsje voor de ouderen vond plaats onder zeer moeilijke omstandigheden. Een ferme oostenwind was hier de oorzaak van. De Buitenvaart staat bekend om het vangen van veel kleine vis. Tijdens een wedstrijd van 4 uur wordt soms 100 of meer vissen gevangen door een visser. Het parcours was uitgezet in 2 delen. Een deel op de lange zijde parallel met de autoweg en een deel in de grote kom.

Foto: Het vette baasje

Op het eerste deel was het vissen met een vaste stok van 11 tot 13 meter wat normaal gebeurt, nauwelijks mogelijk door dat de wind op zij stond. Vissen met de feeder of een korte hengel van 5 meter was eigenlijk de enigste keuze. Op het deel van de kom was het geheel verschillend zat je aan de oostzijde had je de wind in de rug en dat gaf veel mogelijkheden. Aan de westzijde had je de wind op de kop en dat gaf weer duidelijk andere problemen.

Op het einde bleek de winnaar Jaap Schonewille in de kom te hebben gevist en wint met 5240 gram vis. Tweede Hans Jonker4610 gram, derde Jan Ballast 2990 gram, vierde Jan Benjamins 2210 gram, vijfde Klaas Seegers 1730 gram In het vak op de lange zijde is Chris Hooge winnaar geworden met 4430 gram, tweede Freek Snippe 3050 gram, derde Henk gruppen1910 gram, vierde Rieks Bos 1760 gram en vijfde Bé kleine 1730 gram.

Geef een reactie