Hoogeveen – 9 April – Het was vandaag net als in de film waar je een fragment “Mooi Weer” tussen plakt. Gisteren slecht weer, met in de vooruitzichten morgen weer minder weer. In het fragment “Mooi Weer” ging vandaag de elfde Cascaderun in successie van start met 8600 lopers.

Om tien uur startten de kids van de basisscholen in Hoogeveen in groepjes voor de Unicef-kidsrun. Er liepen zo’n 1500 kids mee. Zij liepen voor de kinderen in de derde wereld.

Voorafgaand aan de Cascaderun werden er groepsfoto’s gemaakt, van de deelnemende bedrijven, aan de van Echtenstraat.

Winnaars Cascaderun 2017
De hardlopers liepen een afstand van vijf (8 kilometer) of tien mijl (zestien kilometer). De Keniaan Moses Yator werd winnaar van de 5 mijl in 24:04, een andere Keniaan, Ezra Kering, ging bij de mannen als eerste over de meet in een tijd van 48:10. Jacelyn Gruppen uit Stuifzand was de snelste vrouw over 10 mijl in een tijd van 56:42.

Meer deelnemers als ooit op de GigaG Cascaderun
Om 13.00 uur startte vanaf het Raadhuisplein de GigaG-run. De deelnemers moesten een parcours van 1,1 km afleggen. Na een spannende strijd kwam Boas Meijering als eerste over de meet en was supertrots na die tijd op zijn prestatie en liet dit ook duidelijk blijken. Bij de dames ging als eerste Michelle Zwake over de streep.

De organisatoren van de GigaG run vertelden: “Wij zijn trots en tevreden te gelijk, we hebben inmiddels de grootste wedstrijd voor mensen met een beperking in Nederland”. Dit jaar deden er +/- 170 mensen mee aan de GigaG run.

De uitslagen GigaG run

Heren.

  1. Boas Meijering
  2. Gosevoort
  3. Nick Bosma

Dames.

  1. Michelle Zwake
  2. Lisa Tissingh
  3. Dionne Wink

Door Henk Boer

Geef een reactie