Hoogeveen – Jan Giethoorn gemeenteraadslid bracht afgelopen woensdag middag een bezoek aan het W.S.W-bedrijf Alescon Om 12.45 uur meldde hij zich bij de receptie waar hij werd welkom geheten door Tjeerd Hummel, een van de werkleiders die de heer Giethoorn deze middag door het programma leidde.

Een van de medewerkers Amber genaamd doet vakantiewerk bij Alescon en in die hoedanigheid begeleidt ze een groep mensen.

Ik werd in gezet om te helpen bij het gereed maken van 30000 kerstpakketten met allerlei cosmetische artikelen. “De meeste van die pakketten gaan naar Engeland”, werd mij verteld. Eerst werd ik ‘opgeleid ‘om een mooie strik om een pakket te doen. Na enkele pogingen ging dat aardig. Het contact tussen de medewerkers was enthousiaste. Met een pauze om 14.30 uur met z’n allen naar de kantine.

Na de pauze weer aan de pakketten gewerkt. Deze keer het inpakken van de verschillende producten van Rituals in de dozen. Heel gezellige mensen die eerst niet snapten waarom iemand die met pensioen is naar Alescon gaat om te werken. Na enige uitleg vonden ze het erg leuk dat ik daar was.

Ook nog een rondleiding gehad door het hele bedrijf.
Giethoorn; De middag is voorbijgevlogen en voor dat ik het wist was er al het afscheid, waarbij ik een getuigschrift kreeg uitgereikt. De medewerkers trakteerden mij op een warm afscheid en ze zouden het mooi vinden als ik nog eens terugkwamen dat ga ik zeker doen. Mooie ervaringen opgedaan en gezien hoe mensen dankzij hun werk bij Alescon mee kunnen blijven doen aan de maatschappij. Een hele belangrijke voorziening die, dat heb ik ook wel meegekregen, best wel onder druk staat door allerlei veranderingen in het sociale domein.

Uiteindelijk moet ook Alescon voldoende productie leveren om, samen met de forse bijdrage van onze gemeentes, het hoofd boven water te kunnen houden.

De slogan die Alescon hanteert spreekt mij erg aan en deze luidt; Het gaat om mensen, het gaat om werk, het gaat om toekomst.
Jan Giethoorn.

Door Henk Boer

Geef een reactie