ASSEN/EMMEN/MEPPEL – De vak wedstrijden voor mbo. Jan Kloosterman, derdejaarsstudent Zelfstandig Werkend Kok in Emmen, ging er met de winst vandoor.

Hij glundert na de woorden van de vakjury. Docent Wim Geerling: “De gerechten waren echt ontzettend lekker. Jij hebt de lat heel hoog gelegd, onze complimenten. Heel veel succes!”

Shared lunch
De studenten kregen de opdrachten een ‘shared’ lunch te bereiden. Deze lunch voor twee personen moest bestaan uit drie seizoensgerechten. Jan: “Ik heb gepofte flespompoen gemaakt, met een crème van citroen, geroosterde walnoot en een vinaigrette van ras el hanout; een gebrande en gevulde portabella met een creme van zoete aardappel, tijm en beukzwammetjes. Verder nog eendenborst van soja, krokant gebakken schorseneer, oesterzwammetjes en een jus van knoflook.”

Zijn geheim
Met een zeldzame score van 92% liet hij de nummer 2, Stan Meijer van Drenthe College Meppel, achter zich. Zijn geheim?

NK Skills Heroes
Acht deelnemers aan een wedstrijd gaan door naar het Nederlands Kampioenschap Skills. De vakwedstrijden maken onderdeel uit van het excellentieprogramma ‘daag jezelf uit’ van Drenthe College. Hiermee stimuleert Drenthe College haar studenten om aan de vakwedstrijden deel te nemen en het beste uit zichzelf te halen.

Geef een reactie