HOOGEVEEN – Jan Krikken mocht vandaag zijn 100ste geboortedag thuis vieren. Zondag staat het grote feest nog op het programma in Pavijoen Nijstad. Jan werd geboren op 7 november 1919 te Hollandscheveld. Hij trouwde op 11-7-1945 met Jantje Groote die in 2008 overleden is. Samen kregen ze 5 kinderen, 2 meisjes en 3 jongens.

Hij heeft vele banen gehad, eerst bij de DUW als grondwerker. Gedurende de oorlog werkte hij in de bossen, later bij het spoor, spoorbielzen leggen. Daarna in de betonfabriek en ook in de blikfabriek in Hoogeveen heeft hij zijn best gedaan maar omdat hij zijn vingers lief had is hij daarmee gestopt.

Hij werd uiteindelijk stukadoor en dat beviel hem best; de muren of plafonds weer mooi maken met structuur of mooi glad afwerken. In 1958 emigreerde hij met vrouw en toen nog 4 kinderen  naar Australië. Daar ging hij verder met   het stukadoorsvak. Hij had het goed naar de zin in Australië, maar zijn vrouw kreeg na 4 jaar zoveel heimwee dat het niet verantwoord was om nog te blijven.

Terug in Holland werd nog een zoon geboren.
Hij werkte door als stukadoor, het leven was goed en ze verhuisden van de ene woning naar de andere, steeds mooier en groter zodat de kinderen meer ruimte kregen.

Nu woont hij al vele jaren in een aanleunwoning in de Westerheem. Ongeveer 14 jaar geleden brak hij door een val uit bed een nekwervel en moest daardoor 2 jaar met een kraag rondlopen. Maar het is allemaal weer goed gekomen. Hij heeft het erg naar zijn zin in de Westerheem en doet aan allerlei activiteiten mee zoals koersbal, bingo, crea enzovoort. Kortom een altijd hardwerkende lieve man die nu zijn 100ste verjaardag vieren mag!

De kaart van Commissaris des Konings Jetta Klijnsma wordt voorgelezen.

Geef een reactie