Tiendeveen – Zaterdagmiddag tegen 12 uur was het zover het dreunen kon weer beginnen op sportpark “De Veenhoek” bij het M.F.C De Eiken. Kon er gestreden worden om de Nederlandse titel Carbid darten. Wethouder Jan Steenbergen opende de 8e ludieke gebeurtenis.

NK Carbid schieten Tiendeveen 2017

Wie verslaat de kampioen van 2016, teams uit heel Nederland, hadden zich massaal aangemeld. En Tiendeveen ging internationaal, met teams onder andere uit Duitsland. En na afloop een liveoptreden. Met een geweldig optreden van Kevin Smit. Dit was na het doffe gedreun van de melkbussen een streling voor het oor.

Uiteindelijke wonnen de Daltons afgelopen zaterdag de achtste editie van het open NK Carbid Darten op het voetbalveld in Tiendeveen gewonnen. Zij wonnen met 84 punten. Dat betekent dat ze vanaf de zijlijn vanuit een melkbus met de hulp van carbid en een ontsteker het vaakst een bal op ‘het dartbord’ op het voetbalveld hebben gekregen. Het bord was in dit geval een groot deel van het middenstuk van het veld. Daar stonden kartonnen borden met cijfers van 1 tot en met 10. Op de tweede plaats eindigde De Tiitn met 81 punten. De derde plaats was voor het Team Malibu met 75 punten.

NK carbidschieten Tiendeveen
NK Carbid schieten Tiendeveen 2017

NK Carbid schieten Tiendeveen 2017

Door Henk Boer