Hoogeveen – Vanmiddag was het zo ver. Jan Werkhoven nam afscheid van de Tamboer. Tijdens een receptie in de foyer kon het publiek Jan Werkhoven de hand schudden en bedanken voor zijn inzet van de afgelopen 5 jaar. In de afscheidsspeech van wethouder Eric Giethoorn werd Werkhoven bestempeld als een man met karakter en van samenwerken. Volgens Werkhoven ligt de kennis bij het personeel.

In januari 2012 begon Jan Werkhoven als algemeen directeur bij De Tamboer. Het was na een heftig jaar waarin de Tamboer overgenomen was door de gemeente. Ambtenaren en de wethouder waren commissaris, er moest qua financiën flink gesaneerd worden en er was afscheid genomen van een aantal medewerkers.

Onder dat gesternte begon kopman Jan Werkhoven. Hoe kreeg hij zijn ploeg mee in een vernieuwde theaterformule? Hij gaf het al aan bij zijn eerste toespraak aan de medewerkers: “Ik kan het niet alleen, het kan alleen samen met elkaar”. En dat ene woord ‘samen’ kenmerkt Jan Werkhoven.

Het college van burgemeester en wethouders is Jan Werkhoven zeer erkentelijk voor zijn inzet voor Hoogeveen en waardeert Werkhoven met zijn inzet voor cultuur in het algemeen en voor De Tamboer in het bijzonder. Ook in de nieuwe uitdaging als verandercoach zal Werkhoven altijd een kopman blijven.

Opvolger
Pieter-Bas Rebers (43) wordt de nieuwe directeur van De Tamboer in Hoogeveen. Pieter-Bas begint op 1 oktober 2017.

Pieter-Bas Rebers is afkomstig uit Raalte en de afgelopen 10 jaar werkzaam geweest bij het bekende Museum de Fundatie in Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. De laatste jaren was hij plaatsvervangend directeur. Samen met de huidige directeur Ralph Keuning is Rebers verantwoordelijk geweest voor de enorme veranderingen die het museum heeft ondergaan.

Door Henk Boer