HOOGEVEEN – In verschillende locaties van de NNCZ, waaronder vier in Hoogeveen en één in Hollandscheveld, waren er gisteren verschillende activiteiten en inzamelingsacties. En dit alles voor het goede doel. De oorlog in Oekraïne houdt iedereen bezig en heeft ook een grote impact op cliënten die mogelijk nog herinneringen hebben aan eerder meegemaakte oorlogssituaties of dit overgedragen hebben gekregen van familieleden. Veel mensen hebben het gevoel iets te willen doen.

En dit was dus de aanleiding voor het NNCZ-bestuur, om hier iets mee te gaan doen. Met onder ander het bakken van kniepertjes, zang en dans. En met de zelf gemaakte spullen die verkocht werden aan de bezoekers die de locatie(s) bezochten. Jong en oud deden hier aan mee. Om zo het geld bijeen te halen voor dat ene goede doel “De Oekraïners”.

Bij het Jannes van der Sleedenhuis Krakeel werd een groepje voorbijgaande Oekraïense vluchtelingen hartelijk onthaald. Die inmiddels al een eigen huis hebben in deze wijk. Dit ging eerst met een angstig gevoel van hun kant.

Maar bij een keer binnen, en het aanbieden van een kop koffie of thee, met een lekker dikke plak koek erbij. Kwam er al heel voorzichtig een lach op de gezichten. Je voelde dat ze zich hier welkom mogen voelen. Alleen de taalbarrière was het obstakel. Maar het lukte ook met handen en voeten. Eén van de jongedames kreeg haar nageltjes gelakt door één van de personeelsleden van de NNCZ. Waar het kind van opleefde. Met al die liefde en genegenheid. Voor vertrek nog even op de foto met het personeel. En nog wel gemaakt met hun eigen smartphone. Gingen zij weer veilig naar hun huis terug.

Ondanks het trieste nieuws heeft de NNCZ er een gezellige dag van gemaakt en is er € 7.500,- opgehaald voor Oekraïne.

Door Henk Boer

Geef een reactie