HOOGEVEEN – Jaarlijks hebben bewoners van de wijk Wolfsbos de mogelijkheid om een idee in te dienen bij De Smederijen voor het verbeteren van de leefomgeving. Vorig jaar diende het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos een idee in voor moestuinbakken die geschikt zijn voor mindervaliden. De initiatiefgroep van De Smederijen besloot een budget van € 1000,- hiervoor beschikbaar te stellen. Vrijdag 15 juli was er een feestelijke opening voor de ingebruikname van de moestuinbakken.

De vier moestuinbakken staan op het terras van het restaurant en zijn onder andere gevuld met kruiden en plantjes. Een groepje bewoners zal de zorg voor de plantjes op zich nemen. Bij de feestelijke opening voor de ingebruikname van de bakken waren de mensen van de initiatiefgroep Smederijen, een aantal bewoners en de mannen van het AZC uit Hoogeveen aanwezig. Samen met de huismeester van het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos hebben zij geholpen met de moestuinbakken in elkaar zetten, op de juiste plek krijgen en vullen met potgrond/tuinaarde.

Iedereen is van harte welkom om de prachtige nieuwe moestuinbakken op het terras van restaurant de Boomgaard te komen bewonderen.

Geef een reactie