Sport

Jef Poelman uit Hoogeveen wint speeltuinloop

HOLLANDSCHEVELD – Woensdagavond om 18.00 uur werden met tropische temperaturen de 32e speeltuinloop gelopen in Hollandscheveld. De jeugdige lopertjes tot en met 5 jaar mochten de Speeltuinloop openen en liepen hun rondjes over een afstand van 600 meter.

Waar bij de meisjes Vajen Westerberg uit Hollandscheveld als eerste in een tijd van 3 minuten en 5 seconden over de streep kwam. De nummer twee werd Anouk Slomp uit  Hollandscheveld ze zette een tijd neer van 3 minuten en 24 seconden neer. De nummer drie werd Sterre Zomer uit Hollandscheveld in een tijd van 3 minuten en 40 seconden.

Bij de jongens tot 5 jaar werd Djayeguin MaTulessy uit Hollandscheveld werd als eerste in een tijd van 3 minuten en 11 seconden. In een tijd van 3 minuten en 15 seconden haalde Jordi Benjamins  uit Hollandscheveld de eindstreep. De derde prijs bij de jongens was voor Joost Kemperman uit Hollandscheveld in een  tijd van 3 minuten en 16 seconden.

Bij de 5 kilometer mannen S werd Jef Poelman uit Hoogeveen eerste in een tijd van 16 minuten en 22 seconden. De Hoogevener Harm Jan Martens zette als tweede een eindtijd van 16 minuten en 47 seconden neer. Harm Jan had gehoopt dat hij ook deze speeltuinloop zal winnen voor de 4e keer maar dat mocht niet zo zijn. Reinier de Buur uit Dalen kwam als derde man over de finish zijn eindtijd was 18 minuten en 18 seconden.

Op de vijf kilometer dames S lieten de dames zich niet uit het veld slaan ondanks de extreme hoge temperaturen. In een tijd van 19 minuten en 30 seconden zette kwam Lisanne Langerijs uit Twist de eerste tijd op de klok. Precies een minuut later kwam Manon Otten uit Nieuw Dordrecht over de streep. De Hoogeveense Laura Prins kon de klok laten stoppen in een tijd van 22 minuten en 19 seconden.

De volledige uitslagen staan hier