HOOGEVEEN – Het door supportersvereniging v.v. Hoogeveen en biljartvereniging De Poedel gezamenlijk georganiseerde Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven (OHKB) 2019, is een prooi geworden voor Jerry van Dalen. De man van het team 100+ schoof alle deelnemende dames en heren van de baan . Het werd een super spannende finaleronde, Jerry bleef Mike Duinkerken uiteindelijk 35 cm voor, als derde eindigde de man met de meeste buikschuifervaring, Pascal Groote.

Het kampioenschap vond zoals altijd plaats op de ijsbaan aan de Terpweg, een super locatie voor dit soort evenementen. Het zal echter naar alle waarschijnlijkheid de laatste keer zijn geweest dat een kampioenschap op deze locatie is georganiseerd, dit door de toekomstige bouw van een overdekte ijsbaan. De organisatie zal in dat geval op zoek gaan naar een andere geschikte locatie. Wordt dus vervolgd!

Er werd tijdens deze 13e editie een sportieve strijd geleverd door 38 dames en heren. De weersomstandigheden waren natuurlijk verre van ideaal, met een tempratuur van 18 graden is het best fris als je een nat lichaam hebt na het schuiven. Enkele deelnemers stonden dan ook zo nu en dan stevig te bibberen naast de baan. Maar goed, deze bikkels gingen gewoon door, klasse!

Er werd dit jaar ook weer gestreden in de teamcompetitie. Hierbij ging de eerste prijs naar het team van 100+, de tweede prijs was voor het team van Het Koetshuis en de derde prijs ging naar de deelnemers van het Anti Bakkersteam. Al deze prijzen konden worden uitgereikt dankzij de vele sponsoren.

Ook tijdens deze 13e editie waren er weer vele toeschouwers aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. Het was weer een ouderwets gezellige middag en het publiek vermaakte zich prima.

Intussen mag Jerry van Dalen, in ieder geval een jaar lang, de titel “Buikschuifkampioen van de gemeente Hoogeveen” dragen

Geef een reactie