Hoogeveen – Wel 18 kinderen deden op 6 mei jongstleden mee aan een workshop slagwerk ’s middags in theater de Tamboer én schitterden ’s avonds tijdens het concert van de malletband.

Chr. Muziekvereniging Wilhelmina gaf een mooi visitekaartje af met het concert van de hele vereniging in theater de Tamboer. Wellicht voor het publiek even wennen, maar met goede afwisseling van jeugdorkesten, het “grote” orkest en majorettes/twirlgroepen in de kleine zaal en een mooi gevulde foyer waar de malletband optrad samen met de jeugd. De High Moor Bigband zorgde verder voor sfeervolle muziek in de pauze en na afloop van het concert.

Voor de jonge slagwerkers was het extra bijzonder. ’s Middags hadden ze nog een workshop en leerden ze de eerste beginselen van het spelen op een trommel. Daarna nog even oefenen met de malletband en vervolgens ’s avonds meteen meedoen met het concert. Een super prestatie!

Onder leiding van dirigent Herman Fokkema konden de 18 kinderen die zich hadden aangemeld voor de workshop kennismaken met het slagwerk en ’s avonds samen met de malletband optreden. De malletband had een mooi repertoire met o.a. een ABBA-medley, Toccata van J.S. Bach en ook de bekende nummers Dromen zijn bedrog, Done with It, Zwart Wit en het nummer van de Tv-serie Hawaii Five O.
De kinderen konden bij twee werken laten horen wat ze die middag hadden geleerd.

Bij het eerste nummer, het bekende ‘Sofia’ van Alvaro Soler, stonden de kinderen tussen de malletbandleden met effectinstrumenten. Heel enthousiast konden de jonge tamboers ook meespelen op trommel met het ’s middags ingestudeerde werk ‘Three ’s a crowd’. Volg de link en geniet mee!

facebookpagina

Geef een reactie