ELIM – Carnaval is meer dan een beetje verkleden en heel dronken worden. Het is een feest met jarenlange tradities, gewoontes en gebruiken. En die verschillen ook nog eens per provincie, dorp of stad. Wil je een avondje ervaren hoe het is te “carnavallen”, kom dan de 29e naar ‘t Elims Eethuus in Elim.

Het lijkt zo makkelijk: verkleden en op pad. Maar zelfs elk dorp kent andere regels. De muziek speelt in Elim een belangrijke rol. Kort gezegd: in Elim is de muziek wat toegankelijker dan elders, gewoon in de eigen taal en lekker in het gehoor liggend. Dan de kleding. Elke stad of dorp heeft zijn eigen kleuren.

Maar in Elim kan alles. Als je het maar leuk vindt. Onze dorpskleuren zijn rood en wit, maar daar trekt met carnaval niemand zich wat van aan. Eigenlijk is het Elims carnaval een carnaval met maar één regel: “Het moet gezellig zijn en gezellig blijven”. Dit laatste verklaart misschien wel het succes van het Elims carnaval in ’t Elims Eethuus wat inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie is geworden. Nog een week en dan zal het Elims carnaval van start gaan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: