Hoogeveen – De jeugdopleiding van H.Z.V.V is na een stevig beoordelingstraject door een externe auditcommissie voorgedragen bij de K.N.V.B om de status te krijgen van Lokale Jeugdopleiding. H.Z.V.V is daarmee de eerste en dus enige Drentse voetbalvereniging die op het punt staat dit keurmerk te krijgen.

IMG_6827-bewerkt“Dit is echt iets om trots op te zijn,” aldus Regina van der Meulen, bestuurslid Jeugdzaken bij H.Z.V.V. “Er is ook door heel veel mensen keihard gewerkt om aan alle eisen die de KNVB stelt te voldoen. Het verkrijgen van het keurmerk sterkt ons in de gedachte dat we op de goede weg zijn met het doorontwikkelen van onze jeugdafdeling en jeugdopleiding.”

In 2012-2013 is door de K.N.V.B in samenwerking met diverse experts uit het amateur en betaald voetbal een nieuw Kwaliteit & Performance Programma voor jeugdopleidingen in Nederland ontwikkeld. Met behulp van dit programma kan de jeugdopleiding van voetbalverenigingen worden geëvalueerd en verbeterd. Met als uiteindelijke doel om een kwaliteitsimpuls te geven aan deze opleiding. Het keurmerk Lokale Jeugdopleiding maakt hier deel van uit.

In de audit die ten grondslag ligt aan het de voordracht is gekeken of de opleiding van H.Z.V.V voldoet aan de kwaliteitseisen die door de K.N.V.B gesteld worden aan o.a. het beleid & bestuur, de teams, het training- en wedstrijdprogramma, de samenwerking, de ontwikkeling van spelers & trainers en de resultaten & verantwoording.

“Het was een heel traject,” vertelt Willem Schraa, bestuurslid Technische Zaken, die bij het hele traject betrokken was. “Na een eerste adviesgesprek vond de audit plaats om te bepalen waar we als club stonden. Op grond van de audit werden tal van verbeter-voorstellen gedaan waar we mee aan de slag zijn gegaan. Vervolgens vond een review door de auditcommissie plaats om vast te stellen of er voldoende vorderingen waren gemaakt. Tenslotte werd een en ander door deze externe commissie in een eindrapportage ten behoeve van de K.N.V.B verwerkt. Deze week kwam het bericht dat we voorgedragen worden. Als eerste club in Drenthe, hoe mooi is dat!”

De officiële uitreiking van het keurmerk zal later dit jaar plaatsvinden.

invoegen foto jeugdvoetbal – zie bijv. de presentatiegids of archief Jochem

Door Henk Boer

Geef een reactie