HOOGEVEEN – In deze voetballoze tijden toch goed nieuws voor voetbalvereniging Hoogeveen. De club kreeg deze week te horen dat de jeugdafdeling officieel de status de status ‘Lokale jeugdopleiding’ mag dragen. Hoogeveen behoort hiermee tot een selectieve groep clubs die deze status eerder hebben behaald.

Marco de Grip VV Hoogeveen (Custom)

‘Aan het behalen van het certificaat ging een intensief traject vooraf’, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Marco de Grip. ‘In samenwerking met sportadviesbureau NMC Bright hebben we het afgelopen seizoen het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB doorlopen. De jeugdopleiding is op 65 punten doorgelicht en beoordeeld. Voorbeelden hiervan zijn beleid en bestuur, opleidingsvisie, het technisch kader, ontwikkelkansen voor jeugdspelers en trainingsprogramma’s’.
Dit leverde een aantal verbeterpunten op waaraan gewerkt moest worden om het certificaat te behalen.

‘Samen met specialisten van NMC Bright, de KNVB en externe experts hebben we een verbeterplan opgesteld. De nadruk lag hierin bijvoorbeeld op het herzien en door ontwikkelen van de opleidingsvisie en het volgen van de spelers, waardoor je een gericht selectiebeleid kunt toepassen. Ook praktische zaken zoals de zichtbaarheid van ons wedstrijdsecretariaat kwamen aan de orde’.
De Lokale certificering is slechts het begin. ‘Ik ben zelf een groot voorstander van continu verbeteren. Dat betekent dat ik het sowieso heel erg belangrijk vind dat er een draaiboek aanwezig is om onze doelstellingen te realiseren.

Die doelstelling hebben binnen Hoogeveen te maken met het DNA van onze club. Kortom, wie zijn wij als Hoogeveen en wat willen we uitstralen. Die elementen willen we graag terugzien bij de spelers, trainers en andere betrokkenen binnen de club.’

De Grip is trots op het behalen van het certificaat. ‘We hebben er met een hele groep de laatste maanden keihard aan gewerkt. Het is dan ook mooi om te zien dat dit vele werk beloond wordt. Het geeft ook weer veel energie om straks als het weer mag er vol tegenaan te gaan op het veld. Op een later moment zullen we dit ook zeker met onze leden nog gaan vieren.’

Foto Marco de Grip (Foto: Gerjo Stegeman).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: