Sport

Jeugdschutster Daphne van Leeuwen is Nederlands Kampioen

HOOGEVEEN – Jeugdschuteter Daphne van Leeuwen, lid van de Hoogeveensche Schiet Vereniging is onlangs Nederlands Kampioene geworden bij de Landelijke Klassen Kampioenschappen. Deze werden voor het eerst georganiseerd in het noorden, door de vijftig jarige jubilerende Klapsterschutters uit Musselkanaal.

foto Hoogeveensche Schietvereniging ©

Daphne uitkomend in de klasse Dames junioren B, schoot 387 punten bij elkaar, op enige afstand gevolgd door Chimene Barriël uit Wateringen met 380,5 punten, en derde werd Chayenne Boeve uit Hardenberg met 372,5 punten. Veteraan luchtgeweerschutter Roelof Olde werd tweede in zijn klasse met een puntenaantal van 307,8, eerste werd H. Wildemann van SV Ittersum uit Zwolle met een score van 319.0 punten.

Bij de pistoolschutters B Klasse Senioren is Christiaan Weerkamp derde geworden met een score van 512 punten wat voor hem een P.R. betekende. Eerste in deze klasse werd Danny Wagenmakers van de Tolschutters uit Emmen, tweede werd Bennie Willems uit Oosterwolde met hetzelfde aantal punten 512 dan Christiaan Weerkamp, alleen hij had in totaal twee meer mouse tienen geschoten dan Christiaan.

Gerrit Jan Somberg had zijn vizier dit weekend niet op scherp staan, uitkomend in de Hoofdklasse staand werd hij 17de met een score van 336,6, ook opgelegd veteranen Hoofdklasse wist hij geen potten te breken, en werd 9de met 412,3 punten. Klaas Blokzijl veteraan opgelegd A-klasse had ook een mindere dag en werd vierde in zijn klasse met 395,1 punten. De gehele uitslag is te zien op de website van de Hoogeveensche Schiet Vereniging.

De Hoogeveensche Schiet Vereniging kan nog steeds nieuwe leden gebruiken, de club is elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur geopend. Luchtgeweer of pistool worden door de vereniging beschikbaar gesteld.

Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...