HOOGEVEEN – Jeugdschutters Daphne van Leeuwen en Stefan van de Belt, die beiden schieten bij de Hoogeveensche Schietvereniging, hebben afgelopen weekend meegedaan aan de finaledag van de KNSA-junioren competitie bij SV op de Korrel in Bemmel. Van iedere leeftijdsklasse worden de tien beste schutters van het afgelopen wedstrijdseizoen uitgenodigd om deel te nemen aan deze finaledag.

Eerst wordt er een kwalificatiewedstijd geschoten en de beste acht daarvan schieten later nog een finalewedstrijd om te bepalen wie er met het goud, zilver of brons naar huis gaat. Daphne wist in de klasse Dames Junioren-B met een mooie score van 386,4 punten zichzelf als 3e te kwalificeren voor de finalewedstrijd. In haar finalewedstrijd die over 24 schoten gaat wist ze helaas haar 3e plaats niet te behouden. Daphne eindigde op een 4e plaats net buiten de medailles.

Stefan wist in zijn kwalificatiewedstrijd bij de Heren Junioren-A zijn vorm van de afgelopen weken vast te houden en deze wedstrijd met 5,3 punten verschil te winnen. De nummers één, twee en drie wisselden tijdens de kwalificatie regelmatig van plaats maar uiteindelijk wist Stefan met een prima score van 612,3 punten deze kwalificatie te winnen.

In de uiteindelijke finalewedstrijd was het in het begin nog regelmatig stuivertje wisselen tussen de nummers één, twee en drie. De gouden medaille en de eerste plaats ging naar Stefan van de Belt met een score van 245,3 punten. De tweede plaats en de zilveren medaille ging naar Jeff van Venrooy van SV De Rustige Schutters met een score van 242,4 punten. De derde plaats en de bronzen medaille ging naar Maarten Noordijk van SV de Valk uit Elspeet. Daphne en Stefan kunnen terugkijken op een zeer geslaagde finaledag en voor hen was deze dag een mooie graadmeter voor het NK dat op 29 juni geschoten wordt in Arnhem.

Geef een reactie