HOOGEVEEN – Lindsay van de Weerd, Stijn van Schie en Stefan van de Belt. Jeugdschutters bij SV de Vrijheid in Hoogeveen. Hebben dit weekend meegedaan aan het Afdelingskampioenschap. Drenthe klein kaliber vrij geweer liggend 50 meter. Dat georganiseerd werd in Hoogeveen door Schietsportvereniging de Vrijheid.

De drie jeugdschutters hebben op het AK goed geschoten. Alle drie hebben ze een medaille gehaald en maar liefst twee hebben hun persoonlijk record verbeterd. Daarnaast zijn ze met zijn drieën als team ook nog eens Afdelingskampioen geworden met een score van 1615 punten samen.

Stefan van de Belt wist met een score van 572 punten de eerste plaats te behalen. En is daarmee afdelingskampioen bij de junioren geworden. De tweede plaats werd behaald door Stijn van Schie met een persoonlijk record van 541 punten. Met een persoonlijk record van 502 punten is Lindsay van de Weerd geëindigd op de derde plaats.

Voor Stijn die nu ongeveer een half jaar klein kaliber geweer schiet. Was dit het eerste Afdelingskampioenschap waar hij aan mee heeft gedaan en was dit een hele ervaring. Niet alleen de junioren van SV de Vrijheid deden mee. Bij de senioren werd Léon van Schie afdelingskampioen met een score van 576 punten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: