EMMER-COMPASCUUM / HOOGEVEEN – Lindsay van de Weerd, Marc Grit, Isabel de Vries en Stefan van de Belt, jeugdschutters bij SV de Vrijheid in Hoogeveen, hebben afgelopen zaterdag 1 februari meegedaan aan het Afdelingskampioenschap kleinkaliber geweer liggend 50 meter, dat georganiseerd werd op het Schietsportcentrum Emmen in Emmer-Compascuum door schietvereniging Emmen 2000.

De vier jeugdschutters hebben op het AK goed geschoten. Twee van hen hebben een medaille gehaald en maar liefst drie hebben hun persoonlijk record verbeterd. Isabel de Vries wist met een persoonlijk record van 581 punten de eerste plaats te behalen.

De tweede plaats werd behaald door Sira Engel van SV Martini uit Groningen met 573 punten. Met 567 punten is Stefan van de Belt geëindigd op de derde plaats. Marc Grit is met een persoonlijk record van 330 punten op de vierde plaats geëindigd en met een persoonlijk record van 276 punten is Lindsay van de Weerd vijfde geworden.

Voor Lindsay en Marc die beiden nu iets meer dan een half jaar schieten, was dit het eerste Afdelingskampioenschap waar ze aan mee hebben gedaan en een hele ervaring. Op zaterdag 4 en zondag 5 april zullen deze vier jeugdschutters namens SV de Vrijheid uitkomen op het Districtskampioenschap kleinkaliber geweer liggend 50 meter tijdens Schietsport Regionaal wat ook gehouden wordt op het Schietsportcentrum Emmen. Wie eens kennis wil maken met de schietsport is van harte welkom bij SV de Vrijheid aan de Achteromsedijk 8c in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de maandagavond, woensdagavond of de zaterdag.

Door Henk Boer

Geef een reactie