HOLLANDSCHEVELD – Op 20 februari was het 60 jaar geleden dat het Johan Fieten en Jannie Duinkerken in het huwelijksbootje stapten. Namens de Gemeente Hoogeveen werden ze telefonisch gefeliciteerd door Burgermeester Karel Loohuis.

Elkaar ontmoet tijdens danslessen in Hollandscheveld
5 jaar eerder hadden ze elkaar ontmoet tijdens de danslessen in Hollandscheveld. Beide zijn geboren en getogen in de gemeente Hoogeveen. Johan is opgegroeid in Hollandscheveld en Jannie geboren en getogen in Elim.

Na hun huwelijk zijn ze gaan wonen in Elim waar ze een cafetaria en café begonnen. Wat later kwam daar een frietbakkerij bij in een oud schoolgebouw aan het Zuideropgaande in Hollandscheveld. Hier ontstond Fieten Evenementenverzorging & Verhuur waar ze beide tot op hoge leeftijd zeer actief mee bezig waren. Tussen al die drukte door kregen ze 1 zoon en 2 dochters. Die zorgden weer voor 10 kleinkinderen en ondertussen is het eerste achterkleinkind net een paar dagen oud.

Toen Jannie in 2016 na een operatie een acute dwarslaesie heeft opgelopen, veranderde hun leven op slag. Het vertrouwde stekkie in Elim werd ingeruild voor een aanleunwoning bij de Beatrix in Hollandscheveld. Het accepteren en de gevolgen hiervan blijft een moeilijk gegeven voor beide. Gelukkig wonen alle kinderen en kleinkinderen dicht in de buurt en komen regelmatig op bezoek.

Beide genoten altijd van optredens van de Schorre Morries en sinds een aantal jaren zit Johan in het koor en is Jannie vaak aanwezig als ze moeten optreden. Afgelopen dagen hebben ze dit jubileum met familie, vrienden en bekenden in huiselijke kring gevierd.

Foto: Eigen

Door Henk Boer

Geef een reactie