Hoogeveen – Wethouder Gert Vos was vorige week aanwezig tijdens de PopUpsessie in De Magneet in Krakeel. Ongeveer 25 jongeren tussen de 11 en 16 jaar waren samen met andere buurtbewoners en ondersteuners bij de bijeenkomst. Tijdens deze avond kregen de jonge buurtbewoners de ruimte om hun ideeën te presenteren voor de wijk.

Talenten worden zichtbaar
De jonge dagvoorzitter Collin verrichtte samen met wethouder Gert Vos de aftrap. In een interview van Collin met de wethouder kwamen vragen aan de orde als ‘wat vind je het leukste aan of in Krakeel? ‘ en ‘Welk initiatief zou jij in Krakeel willen beginnen als er mensen waren die daarbij hielpen? De jonge initiatiefnemers konden daarna hun idee pitchen en contacten leggen om hun idee waar te maken. Wethouder Gert Vos: ‘De ideeën van de jongeren zijn breed en divers, bijvoorbeeld het geven van een oppascursus of een sportclinic. Ze willen hun kennis en vaardigheden met elkaar delen. Ze willen iets voor de ander doen. ‘ Oudere buurtbewoners hebben ook initiatieven gepresenteerd. Zij willen bijvoorbeeld het park openen met een groot feest waarbij de jongeren kunnen helpen.

PopUpsessie
De PopUpsessie maakt onderdeel uit van een pilot waarin met deze aanpak gewerkt wordt. De ideeën die naar voren zijn gekomen worden door de jongeren, met de hulp van andere wijkbewoners, dit voorjaar verder uitgewerkt en in mei gepresenteerd aan de buurt. Van de PopUpsessie is een film gemaakt. Deze film is binnenkort te zien op de website van De Smederijen.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: