Sport

Jonge leerlingen Krullevaar dammen het beste

Gerard Bruins: Hoogeveen – Het school damtoernooi voor leerlingen van de klassen tot en met groep 6 is weer zeer succesvol verlopen. Met 19 teams van 10 scholen was het weer een echte dam-happening. Met rode koontjes zat iedereen weer geweldig hun best te doen.

Na drie ronden kwam er wat tekening in de stand. De teams van de Krullevaar en de Regenboog waren nog de enige scholen met een 100% score met op de voet gevolgd de teams van T.Brandsma en de J.Calvijn. In de vierde ronde speelden de twee koplopers tegen elkaar en de Krullevaar wist ook deze wedstrijd te winnen. Beide teams van de J.Calvijnschool waren echter op jacht naar de Krullevaar maar ook hierachter was het ongemeen spannend. In de vijfde ronde was de clash tussen de Krullevaar en de J. Calvijn gepaard. In een heel boeiend gevecht kwam er geen winnaar uit de bus, remise dus. Ook de strijd hierachter bleef spannend. De bovenste vier partijen eindigden allen in een gelijkspel. De teams van de Fontein en de Morgenster profiteerden hiervan en sloten aan bij de top.

De Krullevaar behield hun punt voorsprong in de laatste ronde door het team van de Goudvink nipt met 5-3 te verslaan. De eindsprint van de J.Calvijn kwam te laat ondanks een duidelijke overwinning op de Regenboog. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door de T.Brandsmaschool die weliswaar gelijk eindigden met de Fontein maar omdat zij iets zwaardere tegenstanders hadden werden zij derde. Zij gaan beiden samen met de Krullevaar en de J.Calvijn naar de Drentse kampioenschappen.

Het winnende team van de Krullevaar bestond uit Siebe Kortleven, Twan van Bemmel, Lucas Kreeft, Ian Giethoorn en Hugo. Het team van de J.Calvijn was Henry Schep, Liam Hijwegen, Tanja van Kelckhoven, Esther en Treffer.

De volledige eindstand: 1. Krullevaar 1 11 punten 2. J.Calvijn 1 10 ,, 3. T.Brandsma 1 8 ,, 4. Fontein 1 8 ,, 5. Morgenster 8 ,, 6/8. Goudvink 1, Regenboog, J.Calvijn 2 7 punten 9/14. Krullevaar 2, Weidebloem 1, Goudvink 2, T.Brandsma 2 en 3, Kienholt 1 6 punten 15/16. Fontein 2, OBS Tiendeveen 5 punten 17. Weidebloem 2 4 punten 18/19. Goudvink 3, Kienholt 2 2 punten. Op woensdagmiddag 22 november vindt in het Klooster het persoonlijke school damtoernooi plaats. Als de school damwedstrijden achter de rug zijn begint de Hoogeveense Dam Club met een nieuwe serie beginnerscursussen, van oudsher de kweekvijver voor nieuw talent.