Hoogeveen – Ze zijn er bijna klaar voor, de 160 studenten en leerlingen van het Alfa-college, Roelof van Echten College en Terra. Op dinsdag 24 maart presenteren zij gezamenlijk hét Mode-evenement van het jaar in theater de Tamboer in Hoogeveen. Inloop is om 19.30 uur. Aan dit jaarlijkse mode-spektakel werken ook diverse Hoogeveense en regionale bedrijven mee.Modeshow De jongeren organiseren alles zelf. Van kledingontwerpen en decorbouw tot kaartverkoop en het verzorgen van de make-up. En natuurlijk het showen van de kleding. Het thema is ‘Vintage’ en biedt opnieuw alle mogelijkheden voor een flitsende show.

Modetrends
De organisatie van de avond is in handen van tweedejaarsstudenten van de opleidingen Retail en Fashion van de Business School van het Alfa-college. De studenten Fashion en vmbo-leerlingen van de modeklas van het Roelof van Echten College hebben kleding ontworpen en gemaakt die bij het thema ‘Vintage’ aansluit en zullen deze met verve en elan showen. De jonge mannequins laten ook de nieuwste collecties van Gerans, Hunkemöller, Mariages Bruidsmode, Nunc, Intersport Jan Bols, Shoe Lounge, Hema en Herqua Sports op de catwalk zien. De bezoekers krijgen deze avond een compleet beeld van de laatste modetrends.

Programma
Het programma is net zoals voorgaande jaren avondvullend. Behalve de modeshow is er een optreden van Urban Unity en ook de studenten zijn muzikaal actief. In de foyer is live muziek en zijn er voorafgaand aan de show en tijdens de pauze stands van de scholen en de diverse bedrijven verkopen talrijke artikelen. Een portemonnee meenemen is sowieso verstandig. Vast onderdeel is namelijk de grote verloting met diverse mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de deelnemende bedrijven. Albert Heijn Offerein is evenals vorig jaar hoofdsponsor.

Uniek
Het unieke van dit mode-evenement is dat er studenten en scholieren van verschillende opleidingen en scholen samenwerken. Namens het Alfa-college zijn behalve studenten Business Retail en Fashion, ook hun collega’s van Business Brood en Banket en Culinair(Horeca) actief. Zij verzorgen een maaltijd voor alle medewerkers en zorgen ’s avonds voor de hapjes en drankjes. Vanuit de opleidingen Haar- en Schoonheidsverzorging zorgen de studenten ervoor dat de mannequins er allemaal tiptop uit zien. Studenten Uniformberoepen zorgen voor een ordentelijk verloop binnen en buiten de Tamboer. De leerlingen van Terra zijn betrokken bij de aankleding van het podium en de catwalk en verzorgen de bloemstukken. Vanuit het Roelof van Echten College zijn de leerlingen betrokken bij de uitvoering van de show en catering.

Kaartverkoop
Iedereen is van harte welkom bij dit Hoogeveense Mode-evenement. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Alfa shop in het Alfa-college (Voltastraat 33), locatie Griendtsveenweg van het Roelof van Echten College en bij de deelnemende winkels.
De entree is €5,00 inclusief een kopje koffie of thee. Deze wordt aangeboden door de HEMA. Voor €7,50 is een VIP-arrangement mogelijk. Men krijgt daarvoor behalve een welkomstdrankje ook een eersterangs zitplaats en een pauzedrankje in de VIP-lounge . Er zijn 75 VIP-arrangementen beschikbaar.

Door Henk Boer

Geef een reactie