Hoogeveen –  Gisteravond heeft de VVD Drenthe de definitieve kandidatenlijst voor de komende verkiezingen vastgesteld. De lijst bleef grotendeels onveranderd. Het geen betekent dat de kandidaatstellingscommissie onder leiding van oud-Gedeputeerde Rob Bats uitstekend werk heeft geleverd. Voor vooral jonge VVD-leden was het bijzonder dat Dennis Wanningen (22) uit Emmen 1 plaats steeg naar de 10de plek. De inbreng van deze jonge liberalen was opnieuw constructief. En dit werd beloond.

Volgens jonge VVD-ers is het belangrijk om een jeugdige kandidaat binnen de Top 10 te hebben. De VVD verwacht met dit politiek talent meer jonge kiezers naar zich toe te trekken. Dennis deed al tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in Emmen van zich spreken. Inmiddels heeft hij via commissiewerk en steunfractiewerk de nodige ervaring opgedaan. De student Internationale Betrekkingen & Organisaties is van plan serieus werk te gaan maken van zijn politieke ambities.

Volgens lijsttrekker Henk Brink beschikt de VVD over een ijzersterke lijst. De selectiecommissie kon kiezen uit een zeer groot aantal zwaargewichten. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een mooie mix van 5 ervaren en 5 nieuwe kandidaten binnen de Top 10. En ze kunnen allemaal direct vol aan de bak. Want Henk Brink kondigde een lange, intensieve en vooral actieve campagne aan.

Door Henk Boer

Geef een reactie